Instituut voor Mindfulness

Online Intervisiegroep

Studiegroep Mindfulness & Compassie   

Aanmelden       

Als mindfulnesstrainer begeef je je vaak in groepen en toch leg je een deel van je pad alleen af. Iedere trainer komt hierin uitdagingen tegen. Bijvoorbeeld een deelnemer die zich afwachtend opstelt of juist heel lang van stof is, een inquiry waarbij een deelnemer boos of verdrietig wordt of een locatie waar steeds overlast is. Deze online intervisiegroep geeft je de mogelijkheid om samen met collega’s te reflecteren op verschillende aspecten van het zich ontwikkelende trainerschap in MBSR. Met enige regelmaat samen op pad zijn in het gevarieerde mindfulnesslandschap houdt je passie wakker en je hart open, het verruimt en verdiept je perspectief op het trainerschap. In de intervisiegroep oefen we met elkaar de verschillende formele en informele oefeningen en wisselen we uitwisselen over thema’s die door de groepsleden worden ingebracht. Het is een uitgelezen kans om in alle openheid naar lastige situaties en blinde vlekken in ons ontwikkelend trainerschap te kijken. Ook is er gelegenheid om bijvoorbeeld literatuur, artikelen, casussen of bepaalde ontwikkelingen (maatschappelijk, vakgebied of persoonlijk) te bespreken.

Opzet
De Online MBSR Intervisiegroep voor mindfulnesstrainers start voor het eerst in 2022. We gaan samen leren, ervaren en uitwisselen. Docenten Wineke van Aken en Maryvonne Verkerke zijn om de beurt aanwezig als host of gespreksleider, maar ook als intervisiedeelnemer. We zullen als groep onderling evenwicht bewaken en de mogelijke taken verdelen.

  • We komen om de 10 weken bij elkaar
  • Op woensdag van 19.30-21.00 uur
  • De bijeenkomsten zijn online via Zoom 
  • Bij belangstelling ook 2 x op locatie 
  • Maximaal 30 deelnemers 

Data 2022

  1. 09/02  - Maryvonne Verkerke
  2. 20/04  - Wineke van Aken
  3. 29/06  - Maryvonne Verkerke
  4. 07/09  - Maryvonne Verkerke
  5. 16/11  - Wineke van Aken

Kosten
Je bent van harte welkom om aan te sluiten. We vragen hiervoor een groepscommitment van een jaar. Per avond vragen we een administratieve bijdrage van 7,50 euro per keer, dus in totaal voor 5 intervisiebijeenkomsten 37,50 euro per jaar. 

VMBN herregistratie
De VMBN Werkgroep Intervisie bereidt intervisierichtlijnen voor en komt binnenkort met een algemene webpagina  over wat de VMBN onder intervisie verstaat en wat zij van de leden verwacht met betrekking tot de VMBN herregistratie. In verband met de eisen voor herregistratie in de toekomst kan het van belang zijn je deelname aan intervisiebijeenkomsten bij te houden. We maken per keer een screenshot van de aanwezigen, dus zorg ervoor dat je volledige naam in beeld is. 

Contact opnemen

Neem contact met ons op via ons contactformulier.

Instituut voor Mindfulness
Vlietsorgstraat 15
2012 JB  Haarlem

T: 023-5834349

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze bij- en nascholingen.