Praktische informatie

Een volgende opleiding tot trainer in MBSR/MBCT start 22 november 2019.


De opleiding bestaat uit vijf workshops van drie dagen, drie workshops van twee dagen en een workshop van tweeënhalve dag. Deze zijn verspreid over een periode van ca. zeventien maanden.

MBSR vormt de basis van de opleiding; overeenkomsten en verschillen met MBCT worden expliciet belicht. Aan het eind van de opleiding zijn deelnemers voldoende toegerust om zelf een MBSR/MBCT programma op te zetten en te begeleiden. De opleiding wordt afgerond met een IvM-certificaat. Met het IvM certificaat kunt u categorie 1 lid worden van de beroepsvereniging VMBN.

Voor de opleiding worden twee locaties gebruikt: De Poort in Groesbeek en De Roos in Amsterdam. Deze locaties ondersteunen het leerproces vanwege de sfeer en rust die er heersen. Gelegen middenin de bossen van Nijmegen, en aan het Vondelpark, zijn het inspirerende plekken die ook letterlijk de ruimte bieden om elkaar te ontmoeten. 


Een uitgebreid informatiepakket wordt per email  toegezonden.

Het informatiepakket bevat:

- Het curriculum van de opleiding
- Data en plaats van de opleidingsbijeenkomsten
- Kosten
- Deelnamecriteria
- Presentatie van het docententeam
- Aanmeldformulier
- Algemene voorwaarden


Mocht je aan de deelnamecriteria voldoen en wil je meedoen met de opleiding, stuur dan het aanmeldformulier ingevuld en ondertekend terug naar het instituut. Voldoe je grotendeels aan de deelnamecriteria, neem dan even contact met ons op voor mogelijkheden. Vervolgens word je uitgenodigd voor een persoonlijk kennismakingsgesprek met Johan Tinge, organisator van de opleiding.


Voor meer informatie en voor aanvraag van het informatiepakket kun je contact opnemen met Johan Tinge: 

Instituut voor Mindfulness
Boslaan 8 - 9449 PS  Nooitgedacht
Telefoon 0592 – 24 22 71
E-mail: info@instituutvoormindfulness.nl

Contact opnemen

Neem contact met ons op via ons contactformulier.

Instituut voor Mindfulness
Boslaan 8
9449 PS  Nooitgedacht

T: 0592 - 24 22 71

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze bij- en nascholingen.