Deelnamecriteria

Om aan de opleiding te kunnen meedoen gelden de volgende criteria:


1) Bij voorkeur een afgeronde beroepsopleiding/studie (HBO of universitair) of een gelijkwaardig werk- en denkniveau. 

2) Voor aanvang van de opleiding minimaal anderhalf jaar meditatie-ervaring in de volgende tradities: Zen, Vipassana, Shambala, Dzogchen of mindfulness meditatie. Dit betekent regelmatig beoefenen van meditatie in een van bovengenoemde tradities.

Als je qua meditatiebeoefening niet verbonden bent met een meditatietraditie (o.a. vipassana, zen, shambala, dzogchen, advaita vedanta) en/of als je niet met enige regelmaat begeleiding krijgt in je meditatiebeoefening, dan vragen we je om in het eerste half jaar van de opleiding 3 supervisies te nemen ter verdieping van je meditatie bij een door het IvM erkende meditatiebegeleider.

3)  Deelname aan minimaal één stilte retraite van minimaal 7 aaneengesloten dagen of  twee retraites van 5 dagen in een van bovengenoemde meditatietradities in de afgelopen 4 jaar en onder begeleiding van een erkende leraar. 

Als je de retraite voor aanvang van de opleiding nog niet hebt gedaan kun je  wel met de opleiding starten mits je de retraite vóór de derde workshop doet en een eventuele tweede 5-daagse retraite vóór de zesde workshop in de opleiding.
Informatie over retraites vind je o.a. bij www.simsara.nl

4) Deelname aan het acht-weekse programma in MBSR.

5) Ervaring met lichaamsgericht werken, bijvoorbeeld yoga, chi kung, tai chi of sensory awareness.

6) Bestudering van het boek 'Gezond leven met mindfulness' van Jon Kabat-Zinn.


Bovenstaande criteria voor deelname aan de IvM opleiding zijn nodig om een hoge kwaliteit in de opleiding te kunnen bieden. Voor de bovenstaande deelnamecriteria is uitgegaan van criteria die het
Center for Mindfulness, opgericht door Kabat-Zinn, heeft opgesteld.

Een belangrijk deelnamecriterium voor de opleiding is het regelmatig beoefenen van (mindfulness) meditatie. Dit maakt een diepgaande uitwisseling mogelijk tijdens de opleiding. De eigen beoefening is de basis voor het vaardig kunnen begeleiden van de deelnemers in de 8-weekse training.


*  Lees onze coronarichtlijnen


Vragen?

Als je vragen hebt of als je wilt overleggen of je aan de deelnamecriteria voldoet, neem dan gerust contact met ons op.

Contact opnemen

Neem contact met ons op via ons contactformulier.

Instituut voor Mindfulness
Vlietsorgstraat 15
2012 JB  Haarlem

T: 023-5834349

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze bij- en nascholingen.