Instituut voor Mindfulness


Transitie Mindfulness Nederland

Waar beweegt ons mindfulness vakgebied zich naartoe?

INTERESSE TOEKOMSTIGE MEETING AANGEVEN 

AANMELDEN ZOOMMEETING 18/11      
Vrijdag 18 november
20.00-21.30 uur
Host Maryvonne Verkerke 

Er gebeurt veel in de wereld en in ons Nederland, maar zeker ook in Mindfulnessland! Merk jij het ook? Heb je ook zoveel vragen, zaken waar je ongerust over bent of zorgen over de toekomst van je vak?

Er zijn veel ontwikkelingen gaande die onrust veroorzaken. Onrust die persoonlijk voelbaar is, maar die ook raakt aan je werk als mindfulnesstrainer. Sinds corona lopen onze trainingen niet meer soepel wat inschrijvingen betreft, sinds de recessie is ingetreden zijn de kosten te hoog van je trainingen en sinds de beroepsvereniging een kwaliteitsregister heeft gelanceerd voor onze beroepsgroep staan ook de eisen aan je trainerschap onder druk.  Hoe ga je daarmee om? Praat je erover over met anderen? Wat is je houding naar je cliënten? Wat doe je met je eigen onzekerheid of spanning? En, misschien wel de belangrijkste vraag op dit moment: waar beweeg je naartoe? 

We weten het niet, veel is onzeker. En die onzekerheid wordt breed gedragen in het mindfulnessveld, zowel door trainers, docenten, supervisoren, opleidingen en ook de beroepsverenigingen. Er zijn een aantal ontwikkelingen die zorgen baren, maar er zijn ook veel ontwikkelingen die positief zijn, houvast geven en mogelijkheden bieden. Zullen we daarover uitwisselen en brainstormen en onze ervaringen, zorgen en verwachtingen delen met elkaar? 

Als eigenaar van een opleidingsinstituut heb ik ook veel vragen en ervaar ik ook onzekerheid over de toekomst van ons vakgebied. Hierover ben ik in gesprek met een mooi team van docenten en professionals. We hebben een aantal brainstormsessies gepland, waarin we samen open en kritisch gaan kijken naar alle ontwikkelingen in het veld op dit moment. Mindfulness Nederland is in transitie, net als de wereld om ons heen. 

Zullen we met elkaar in gesprek gaan als mindfulnesstrainers? Om die verbinding te kunnen voelen die nu hard nodig is, om elkaar te ondersteunen, om te praten over wat er allemaal gebeurt, maar ook om positief en enthousiast op een nieuwe manier weer door te gaan? 

Heel fijn als je aansluit (gratis) bij de brainstorms via Zoom!

Maryvonne

Contact opnemen

Neem contact met ons op via ons contactformulier.

Instituut voor Mindfulness
Vlietsorgstraat 15
2012 JB  Haarlem

T: 023-5834349

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze bij- en nascholingen.