Nascholing

Nascholing


Mindfulness Based Cognitieve Therapie

MBCT   4 t/m 6 maart 2022

GEACCREDITEERD  FGzPt (22 punten) + VGCt (15 punten) 

Ben je nieuwsgierig naar wat MBCT nu echt zo revolutionair en werkzaam maakt? Naar de achterliggende theoretische basis? En wil je dit in een heerlijke omgeving ook zelf ervaren en met de theorie leren integreren?

Deze op meditatie gebaseerde methode is in 30 jaar ontwikkeld, eerst als preventie voor depressieve stoornissen, maar nu ook voor vele andere stressgerelateerde stoornissen.  De MBCT methode is onderbouwd door talloze onderzoeken, wereldwijd. Docenten van het eerste uur Ingrid van den Hout en Joke Hellemans geven een unieke en intensieve 3 daagse nascholing helemaal in het teken van de MBCT. Praktijk en theorie zijn geïntegreerd in de workshop. We onderzoeken de onderliggende mentale conditioneringen als oorzaak en in stand houdende factor bij depressie en andere stoornissen, en laten zien en ervaren hoe de MBCT hier een antwoord op geeft. 

Docenten: Joke Hellemans Ingrid van den Hout  
Locatie: De Poort in Groesbeek (GE)

Download: MBCT-nascholing-03-2022.pdf
Download: Aanmeldformulier-MBCT-03-2022.pdf

Mindfulness & Compassie Dag

Zondag 3 april 2022

Een heerlijke dag op een prachtige plek met meditatie, yoga en compassie   

Onze dagen zijn gevuld met bezigheden en we vergeten vaak om rust te nemen. Deze dag staat helemaal in het teken van jezelf en staat open voor iedereen die ervaring heeft met meditatie en mindfulness en/of een 8 weekse mindfulnesstraining MBSR heeft gevolgd. Samen oefenen en in stilte ervaren.

Tijdens deze inspirerende stiltedag word je door twee ervaren begeleiders meegenomen in een afwisselend programma! Er is volop variatie met mooie mindfulness- en meditatieoefeningen, milde yoga, loopmeditatie en oefeningen in (zelf)compassie. Je hoort af en toe een passend gedicht of ondersteunende tekst, en verder hoor je vooral de stilte. Je zult opgeladen, gevoed en geïnspireerd zijn aan het einde van deze dag. Voel je welkom en meld je snel aan, er is plek voor maximaal 18 personen. 

Docenten: Eveline Brandt & Maryvonne Verkerke 
Locatie: Huis ter Kleef in Haarlem (NH)

Download: Informatie-Mindulness-Compassie-Dag-2022.pdf
Download: Aanmeldformulier-Mindfulness-Compassie-Dag.pdf

Mindfulness Verdiepen & Mindful Communiceren

MVMC   4-5 juni en 17-19 juni 2022 

NIEUW   Een verdiepende Teacher Training

Wijs en compassievol communiceren kun je leren. In juni volgend jaar zal de opleiding Mindfulness Verdiepen & Mindful Communiceren (MVMC) voor het eerst in Nederland, door ons instituut worden verzorgd. De MVMC-opleiding is ontwikkeld door Zohair Elabd in samenwerking met Frits Koster en Lidewij Severins. De opleiding kan gevolgd worden door mindfulnesstrainers en door professionals die werken met mensen en al vertrouwd zijn met de beoefening van mindfulness - vanuit persoonlijke behoefte en affiniteit met de thema’s.

Locatie: Landgoed OOHM in Vogelenzang (NH)

Download: Informatiepakket-Teacher-Training-MVMC-2022_0.pdf
Download: Aanmeldformulier-MVMC-TT-2022.pdf

Compassietraining Teacher Training

MBCL   25 t/m 30 juni 2022

Mindfulness Based Compassionate Living

Voor de zesde keer bieden we de MBCL Teacher Training (module 1 en 2) aan als een intensive, in één week, onder begeleiding van Frits Koster en Annetje Brunner. Je kunt je alleen aanmelden voor de gehele zesdaagse. 

Dit scholingsprogramma biedt mindfulnesstrainers en anderen die mindfulness based werk doen de mogelijkheid kennis te maken met de opzet en de oefeningen van dit groepsgerichte trainingsprogramma en te leren werken met het curriculum en het zelf begeleiden van compassiegerichte oefeningen.

Locatie: De Poort in Groesbeek (GE)

Download: Infopakket-Teacher-Training-programma-MBCL-202_2.pdf
Download: Aanmeldformulier-MBCL-Teacher-Training_2.pdf

Interpersoonlijke Mindfulness

IMP   30 oktober t/m 1 november 2022  

Van individuele naar interpersoonlijke mindfulnessbeoefening

Van zondag 30 oktober tot en met dinsdag 01 november 2022 geeft Frits Koster een workshop van drie dagen over wijs en compassievol communiceren. 

Wanneer we communiceren met open, niet-oordelende aandacht, wijsheid en compassie, komt dit deelnemers en/of cliënten ten goede en kan dit tevens het werk als trainer en/of hulpverlener verlichten.

Locatie: De Poort in Groesbeek (GE)

Download: Informatiepakket-Interpersoonlijke-Mindfulness.pdf
Download: Aanmeldformulier-nascholing-IMP-2022.pdf

Nieuwe nascholingen

Nieuwe nascholingen die bij ons instituut worden aangeboden in 2022 of 2023:

  • Chi Neng Qigong, meditatie in beweging - Frank Lageweg
  • Schrijven met Compassie - Maryvonne Verkerke
  • Compassie voor Kinderen - Maryvonne Verkerke
Contact opnemen

Neem contact met ons op via ons contactformulier.

Instituut voor Mindfulness
Vlietsorgstraat 15
2012 JB  Haarlem

T: 023-5834349

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze bij- en nascholingen.