Nascholing

Nascholing


Mindful Ouderschap 2021

20-11 t/m 22-11

Interventie erkend door Nederlands Jeugdinstituut (NJi)

Meer lees je hier: NJi Mindful Ouderschap .

Van zaterdag 20 tot en met maandag 22 november 2021 geeft Joke Hellemans met assistent teacher Maryvonne Verkerke een 3 daagse nascholingsworkshop Mindful Ouderschap voor Mindfulnesstrainers, (G)Gz-professionals, coaches, leraren en andere professionals die bekend zijn met de mindfulnessbeoefening. 

In deze workshop raak je vertrouwd met het curriculum en de praktische toepassing van Mindful Ouderschap, zoals ontwikkeld in 2008 door Joke Hellemans en Susan Bögels. Het betreft een 8-weekse training, een MBI (Mindfulness Based Interventie) gebaseerd op de MBSR en de MBCT. 

Het doel van de training is het cultiveren van een niet-reactieve houding in de opvoeding, waardoor de opvoedhouding en interventies vanuit wijsheid worden uitgevoerd, in plaats van uit oude gewoontes en patronen, die niet altijd zo adequaat zijn. 

Download: Mindful-Ouderschap-Nascholing-20-22-november.pdf
Download: Aanmeldformulier-Mindful-Ouderschap-2021.pdf

Interpersoonlijke Mindfulness 2021

11-12 t/m 13-12  

Nog 2 plekken vrij! 

Van zaterdag 11 tot en met maandag 13 december 2021 geeft Frits Koster een workshop van drie dagen over wijs en compassievol communiceren.  

Van individuele naar interpersoonlijke mindfulnessbeoefening 

Wanneer we communiceren met open, niet-oordelende aandacht, wijsheid en compassie, komt dit deelnemers en/of cliënten ten goede en kan dit tevens het werk als trainer en/of hulpverlener verlichten.

Locatie: De Poort in Groesbeek

Download: Nascholing-Interpersoonlijke-Mindfulness-11-13.pdf
Download: Aanmeldformulier-nascholing-IMP-2021.pdf

Compassietraining MBCL Teacher Training 2022

25-06 t/m 30-06   

Van zaterdag 25 juni t/m donderdag 30 juni 2022 bieden we voor de zesde keer de MBCL Teacher Training (module 1 en 2) aan in één week. 

Begeleiding: Frits Koster en Annetje Brunner. 

Dit scholingsprogramma biedt mindfulnesstrainers en anderen die mindfulness based werk doen de mogelijkheid kennis te maken met de opzet en de oefeningen van dit groepsgerichte trainingsprogramma en te leren werken met het curriculum en het zelf begeleiden van compassiegerichte oefeningen.

Aanmelden kan alleen voor de gehele week. 

Locatie: De Poort in Groesbeek.

Download: Infopakket-Teacher-Training-programma-MBCL-202_2.pdf
Download: Aanmeldformulier-MBCL-Teacher-Training_2.pdf

Interpersoonlijke Mindfulness 2022

30-10 t/m 01-11  

Van zondag 30 oktober tot en met dinsdag 01 november 2022 geeft Frits Koster een workshop van drie dagen over wijs en compassievol communiceren. 

Van individuele naar interpersoonlijke mindfulnessbeoefening

Wanneer we communiceren met open, niet-oordelende aandacht, wijsheid en compassie, komt dit deelnemers en/of cliënten ten goede en kan dit tevens het werk als trainer en/of hulpverlener verlichten.

Locatie: De Poort in Groesbeek

Download: Informatiepakket-Interpersoonlijke-Mindfulness.pdf
Download: Aanmeldformulier-nascholing-IMP-2022.pdf

Mindfulness Based Cognitieve Therapie 2022

Datum in najaar volgt -> interesse aangeven 

FGzPt geaccrediteerd (22 punten) + VGCt aangevraagd

Ingrid van den Hout en Joke Hellemans geven een workshop van drie dagen voor oud IvM studenten die zich willen verdiepen in de MBCT en voor mindfulnesstrainers die buiten het IvM een opleiding tot trainer in MBSR hebben gevolgd en zich in MBCT willen verdiepen. Deelnemers met een klinische achtergrond (o.a. psychologen, artsen, psychotherapeuten) zullen na deze training in staat zijn een MBCT training onder supervisie aan te bieden.

Deze workshop staat volledig in het teken van de MBCT: theoretische verkenningen, zelf ervaren van de begeleiding van specifieke onderdelen van het MBCT curriculum, onderzoek van de relatie tussen ervaring en theorie, bespreking van aspecten van de begeleiding en het zelf begeleiden van de verschillende oefeningen. Theorie en onderzoek worden toegelicht: de ontstaansgeschiedenis van MBCT, de relatie met MBSR en cognitieve therapie, de theorie achter de werkzaamheid van MBCT en uitkomsten van effectonderzoek. Het MBCT curriculum wordt volledig behandeld en geoefend.

Contact opnemen

Neem contact met ons op via ons contactformulier.

Instituut voor Mindfulness
Vlietsorgstraat 15
2012 JB  Haarlem

T: 023-5834349

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze bij- en nascholingen.