Nascholingen MBSR

Nascholingen MBSR


Interpersoonlijke Mindfulness

12-12 t/m 14-12  

Van zaterdag t/m maandag 12, 13 en 14 december 2020 geeft Frits Koster een workshop van drie dagen over wijs en compassievol communiceren.  

Van individuele naar interpersoonlijke mindfulness-beoefening

Let op: er is nog 1 plek vrij. 

Wanneer we communiceren met open, niet-oordelende aandacht, wijsheid en compassie, komt dit deelnemers/cliënten ten goede en kan dit tevens het werk als trainer/hulpverlener verlichten.

Locatie: De Poort in Groesbeek

Download: Nascholing-Interpersonal-Mindfulness-2020.pdf
Download: Aanmelden-nascholing-Interpersonal-Mindfulnes.docx

Compassietraining: MBCL Teacher Training

26-06 t/m 01-07  

Van 26 juni t/m 1 juli 2021 bieden we voor de vijfdede keer de MBCL Teacher Training (module 1 en 2) aan in één week. Begeleiding: Erik van den Brink en Annetje Brunner.  

Dit scholingsprogramma biedt mindfulnesstrainers en anderen die mindfulness based werk doen de mogelijkheid kennis te maken met de opzet en de oefeningen van dit groepsgerichte trainingsprogramma en te leren werken met het curriculum en het zelf begeleiden van compassiegerichte oefeningen.

Aanmelden kan alleen voor de gehele week. 

Locatie: De Poort in Groesbeek.

Download: Infopakket-Teacher-Training-programma-MBCL-202_0.pdf
Download: Aanmeldformulier-MBCL-Teacher-Training.pdf

Te verwachten nascholing

  • Mindful Compassionate Parenting (MCP)
  • Workshop Inquiry 
  • Breathworks
  • Mindful Parenting

Mindfulness Based Cognitieve Therapie (MBCT)

22-10 t/m 24-10  

Van vrijdag 22 t/m zondag 24 oktober 2021 geven Ingrid van den Hout en Joke Hellemans een workshop van drie dagen voor MBCT. De nascholing is voor oud IvM studenten die zich willen verdiepen in de MBCT en voor mindfulnesstrainers die buiten het IvM een opleiding tot trainer in MBSR hebben gevolgd en zich in MBCT willen verdiepen. Deelnemers met een klinische achtergrond (o.a. psychologen, artsen, psychotherapeuten) zullen na deze training in staat zijn een MBCT training onder supervisie aan te bieden.

Deze workshop staat volledig in het teken van de MBCT: theoretische verkenningen, zelf ervaren van de begeleiding van specifieke onderdelen van het MBCT curriculum, onderzoek van de relatie tussen ervaring en theorie, bespreking van aspecten van de begeleiding en het zelf begeleiden van de verschillende oefeningen. Theorie en onderzoek worden toegelicht: de ontstaansgeschiedenis van MBCT, de relatie met MBSR en cognitieve therapie, de theorie achter de werkzaamheid van MBCT en uitkomsten van effectonderzoek. Het MBCT curriculum wordt volledig behandeld en geoefend.

Informatie volgt! Je kunt vast je een plek reserveren

Contact opnemen

Neem contact met ons op via ons contactformulier.

Instituut voor Mindfulness
Vlietsorgstraat 15
2012 JB  Haarlem

T: 023-5834349

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze bij- en nascholingen.