Instituut voor Mindfulness


Online Mindful Mediteren

Doorlopende groep op woensdagavond   

Aanmelden   

Ben je nieuwsgierig naar mindfulness of wil je je eigen beoefening opfrissen? Wil je je dag rustig en bewust afsluiten? Mindfulnessoefeningen en vriendelijke open aandacht ontwikkelen helpen je om tot rust te komen, fysiek en mentaal.

  • Woensdag 19.30-20.30 uur
  • Online samen mediteren 
  • Docent Maryvonne Verkerke

Mindfulness traint je aandacht. Door regelmatig te oefenen leer je op een andere manier omgaan met de malende gedachten en krijg je meer grip op je gevoelens, emoties en gedrag. Als verdieping of onderhoud van je eigen meditatie beoefening kun je meedoen met de Zoom Mindful Meditatiegroep. Ook geschikt als kennismaking en je kunt instromen wanneer je wilt. 

Voor wie
Tijdens het volgen van de mindfulnesstraining lukt regelmatig mediteren best aardig. Maar als de training afgelopen is, kan het lastig zijn om de beoefening vast te houden. Dan is wekelijks samen mindfulnessoefeningen doen misschien iets voor jou. Je bent welkom om mee te doen als je al enige ervaring hebt met mindfulness of meditatie. We wisselen een zitmeditatie af met een lichaamsgerichte oefening (liggende yoga, staande yoga, bodyscan, loopmeditatie) of een andere begeleide meditatie. Ook worden er geregeld oefeningen uit de (zelf)compassietraining aangeboden. 

Kosten
Een tien lessen rittenkaart kost 140 euro. Zorgverzekeraars vergoeden vaak een deel van de kosten van de 10-rittenkaart. Je kunt hiervoor zelf informeren naar de voorwaarden voor training in mindfulness.   

Meditatie
Door te mediteren ga je inzien dat je niets buiten jezelf nodig hebt om echt gelukkig te zijn. Je leert loslaten, waardoor je tot ontspanning kunt komen. Het achterna hollen van allerlei dingen hoeft niet meer, omdat het geluk vlakbij ligt! Meditatie is niet iets om over te lezen of te praten, maar het is een vaardigheid en moet worden beoefend. En je kunt ieder moment beginnen. Om enig effect van meditatie te merken is het belangrijk om regelmatig te oefenen. En hoe meer je oefent, hoe makkelijker het wordt om ook in je dagelijkse activiteiten alles met aandacht te kunnen doen. 

Bijzonderheden
Gedurende het hele jaar, met uitzondering van de schoolvakanties. Een enkele keer valt een bijeenkomst uit i.v.m. bijscholing, vakantie of andere reden. 

Begeleiding
Maryvonne Verkerke is een ervaren Meditatiebegeleider en Mindfulnesstrainer MBSR voor volwassenen, jongeren en kinderen, (zelf)Compassietrainer MBCL, Trainer Mindful Ouderschap, ACT coach en Yin Yoga docent. Ook is ze eigenaar, opleider en supervisor bij Gentleminds.

Contact opnemen

Neem contact met ons op via ons contactformulier.

Instituut voor Mindfulness
Vlietsorgstraat 15
2012 JB  Haarlem

T: 023-5834349

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze bij- en nascholingen.