Instituut voor Mindfulness


Mindfulness Meditatiegroep


Doorlopende Meditatiegroep   AANMELDEN  

Ben je nieuwsgierig naar mindfulness of wil je je beoefening opfrissen? Oefenen met mindfulness en vriendelijke aandacht helpt je om tot rust te komen fysiek en mentaal. De meditatiegroep is geschikt voor iedereen die de basistraining mindfulness heeft gevolgd, of via andere weg ervaring heeft met meditatie. 

  • Maandag 19.30-20.45 uur 
  • Gentleminds in Haarlem
  • Wekelijks en begeleid 
  • Instromen mogelijk

Tijdens het volgen van de mindfulnesstraining lukt regelmatig mediteren best aardig. Maar als de training afgelopen is, kan het lastig zijn om de beoefening vast te houden. Dan is wekelijks samen mindfulnessoefeningen doen misschien iets voor jou. Mindfulness traint je aandacht. Door regelmatig te oefenen leer je op een andere manier omgaan met de malende gedachten en krijg je meer grip op je gevoelens, emoties en gedrag. Ook als je nog geen ervaring hebt, dan is Mindfulnessmeditatie een mooie kennismaking met aandachttraining. 

Opzet
We wisselen een zitmeditatie af met een lichaamsgerichte oefening (liggende yoga, staande yoga, bodyscan, loopmeditatie) of een andere begeleide meditatie. Ook worden er geregeld oefeningen uit de compassietraining aangeboden. Na afloop is er optioneel een kopje thee, een uitwisseling en gelegenheid voor vragen. Je hoeft niets mee te nemen, alles is in de ruimte aanwezig. Draag het liefst losjes zittende kleding.

Kosten
Een proefles kost 17,50 euro en acht lessen 120 euro (locatie of online). De rittenkaart is 6 maanden geldig. Zorgverzekeraars vergoeden vaak (een deel van) de kosten van de rittenkaart. Je kunt hiervoor zelf informeren naar de voorwaarden. 

Meditatie
Door te mediteren ga je inzien dat je niets buiten jezelf nodig hebt om echt gelukkig te zijn. Je leert loslaten, waardoor je tot ontspanning kunt komen. Het achterna hollen van allerlei dingen hoeft niet meer, omdat het geluk vlakbij ligt! Meditatie is niet iets om over te lezen of te praten, maar het is een vaardigheid en moet worden beoefend. En je kunt ieder moment beginnen. Om enig effect van meditatie te merken is het belangrijk om regelmatig te oefenen. En hoe meer je oefent, hoe makkelijker het wordt om ook in je dagelijkse activiteiten alles met aandacht te kunnen doen. 

Bijzonderheden
Gedurende het hele jaar, met uitzondering van de schoolvakanties. Een enkele keer valt een bijeenkomst uit i.v.m. bijscholing, vakantie of andere reden.

Begeleiding
Maryvonne Verkerke is een gecertificeerd en ervaren Meditatiebegeleider, Mindfulnesstrainer voor volwassenen, kinderen en jongeren, Mindful Parenting Trainer, Compassietrainer, ACT therapeut, Hoofddocent Mindfulness, Supervisor en Eigenaar bij Gentleminds IvMC Instituut.

Contact opnemen

Neem contact met ons op via ons contactformulier.

Instituut voor Mindfulness
Vlietsorgstraat 15
2012 JB  Haarlem

T: 023-5834349

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze bij- en nascholingen.