MBSR en Mantelzorg

MBSR en Mantelzorg

MBSR en Mantelzorg

De workshop is een bijscholingsprogramma voor mindfulness trainers, VMBN categorie 1 (of vergelijkbaar), die al bezig zijn met MBSR voor mantelzorgers, die dat overwegen of die belangstelling hebben voor het werken met deze doelgroep.

Doel van de nascholing

Het doel van deze scholing is om alle kennis en ervaring die er in het project is opgedaan te delen, en tevens een ontmoetings- intervisieplek te creëren van mindfulnesstrainers die met deze doelgroep (willen) werken. 

Het doel is verder dat mensen met goed gereedschap deze weg afleggen en het voor elkaar krijgen dat MBSR voor mantelzorgers in hun regio vergoed wordt, d.w.z. dat instanties/gemeentes MBSR voor mantelzorgers gaan financieren.

Inhoud van de workshop

MBSR voor mantelzorgers, de doelgroep: specifieke kenmerken van de doelgroep zwaarbelaste mantelzorgers: ervaringen die we hebben opgedaan in de voor- en nagesprekken, tijdens de trainingsbijeenkomsten en bij individuele begeleiding tijdens de trainingsweken. Er wordt in dit project gewerkt met de klassieke MBSR van Jon Kabat-Zinn.  Het is dus niet een specifiek op de doelgroep aangepast programma.

MBSR voor mantelzorgers, het project:  Waar vind ik de mantelzorgers? Hoe krijg ik financiering van de grond? Ins- en outs van opzet en werkwijze, strategische stappen en samenwerkingsvormen en de rol van de mindfulness trainer daarin. 

MBSR voor mantelzorgers: de trainer: wat heb je nodig om als MBSR trainer goede kwaliteit te kunnen leveren aan deze groep? Zijn er speciale behoeften en voorwaarden waar je als trainer in kunt voorzien en rekening mee kan houden? Hoe ondersteun je jezelf?

Contact opnemen

Neem contact met ons op via ons contactformulier.

Instituut voor Mindfulness
Vlietsorgstraat 15
2012 JB  Haarlem

T: 023-5834349

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze bij- en nascholingen.