Docenten

Docenten aan de opleiding:

De meeste docenten zijn uitgebreid geschoold bij het Center for Mindfulness in de Verenigde Staten.


Joke Hellemans

is klinisch psycholoog/psychotherapeut, en supervisor van de VGCt. Zij werkt bij UvA-Virenze, een Academisch behandelcentrum voor ouder en kind in Amsterdam, en geeft daar mindfulness-trainingen aan ouders en aan jongeren. Zij is verbonden als docent aan de RINO Noord Holland en geeft daar cursussen MBCT.


Ingrid van den Hout

(www.ingridvandenhout.nl) is bewegingswetenschapper en psychomotorisch therapeut. Nieuwsgierig naar de verbinding van lichaam en geest kwam zij op het pad van mindfulnessbeoefening en Vipassana. Zij heeft zich in MBSR en MBCT geschoold aan het Centre for Mindfulness in de Verenigde Staten en aan de universiteit van Bangor. Zij is gecertificeerd Breathworks-mindfulnesstrainer (bij chronische pijn en ziekte). Bij BosmanGGZ en in haar eigen praktijk begeleidt zij groepen MBSR, MBCT en Breathworks. Zij is in Nederland en buurlanden opleider en supervisor in deze drie mindfulnessmethodieken. In 2013 heeft zij haar opleiding tot supervisor afgerond


Johan Tinge

is GZ-psycholoog, andragoog en mindfulness trainer, opleider en supervisor en meditatieleraar. Johan is oprichter van het Instituut voor Mindfulness (IvM). Hij geeft MBSR en MBCT aan mensen met gezondheidsklachten, aan hulpverleners, organisaties in de gezondheidszorg en bedrijven. Sinds 2002 is hij verbonden aan het Duitse opleidingsinstituut ‘Institut für Achtsamkeit’ en werkt hij als opleider tot MBSR/MBCT trainer in Duitsland, Zwitserland, Polen, Ierland en Noorwegen.


Wibo Koole

is management consultant en mindfulnesstrainer. Hij heeft een lange ervaring als manager en directeur en kent vele sectoren van binnenuit. Als consultant richt hij zich op strategie, innovatie en verandermanagement. Wibo is een van de oprichters van het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam, waar hij mindfulnesstrainingen voor managers geeft. Hij is auteur van Mindful Leiderschap voor effectieve teams en organisaties (Business Contact 2012) en Mindful Werken (Business Contact 2013).


Frits Koster

(www.fritskoster.nl) heeft vijf jaar als boeddhistisch monnik gemediteerd en gestudeerd in Zuid-Oost Azië. Sindsdien begeleidt hij als meditatieleraar retraites in Nederland, België en Ierland. Hij werkt als mindfulness- en compassietrainer bij GGZ-Drenthe en bij Lentis Groningen, en is ook verbonden aan het opleidingsinstituut tot MBSR/MBCT trainer in Ierland en Noorwegen. Frits Koster is auteur van diverse boeken en CD’s.


Aukje Rood

is docent Mindfulness yoga en begeleidt Vipassana meditatiegroepen in Breda. Zij werkt v.a. 1986 vanuit haar eigen praktijk en heeft 16 jaar een Stiltecentrum zowel praktisch als inhoudelijk mee vorm gegeven. Als docent yoga is zij verbonden aan diverse opleidingen voor mindfulnesstrainer. Zij geeft bijscholing- en verdiepingsworkshops en coacht trainers.


Wineke van Aken

is mindfulnesstrainer/coach en yogadocent met een achtergrond in het bedrijfsleven. Ze heeft 17 jaar gewerkt als marketing- en communicatieadviseur voor o.a. Randstad, Proctor & Gambel, Philips, Sanoma uitgevers en diverse overheidsinstellingen. Inmiddels geeft zij vanuit haar eigen praktijk mindfulnesstrainingen, coaching  en mindfulness met yoga-retraites in het buitenland en trainingen in het bedrijfsleven. In november verschijnt haar boek over ‘leven met gemak’ vanuit het mindfulnessgedachtengoed.


Edel Maex

 is psychiater, zenleraar en een van de grondleggers van het werken met Mindfulness Training in de Lage Landen. Hij leidt al meerdere jaren een zengroep in Antwerpen.
Edel is vanaf het begin bij de IvM opleiding betrokken. Hij geeft geen les meer in de opleiding, maar is beschikbaar als supervisor en voor meditatiesupervisie.

Contact opnemen

Neem contact met ons op via ons contactformulier.

Instituut voor Mindfulness
Boslaan 8
9449 PS  Nooitgedacht

T: 0592 - 24 22 71

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze bij- en nascholingen.